dijous, 11 de març del 2010

AUDICIÓ: Te a la menta, músiques del magrib.

Aquesta setmana els nens i les nenes de CS hem anat a escoltar una audició a l'espai del Caixafòrum de Lleida on hem pogut gaudir de la màgica música del Magrib. I, sabeu què és el Magrib??? Sabeu on està situat i quins països s'hi inclouen??? Doncs el Magrib fa referència al territori més occidental de l'Àfrica, els països que estan més cap a la banda de ponent. Aquests.

Hem après moltíssimes coses, entre d'altres que la música del magrib i tota la seva cultura té certes semblances amb la nostra música i la cultura més al sud de la Península, abans anomenada Al-Andalus (en temps dels àrabs). Penseu que els àrabs van estar a la Península uns VIII segles i ens van deixar moltes coses: el número zero, paraules com xifra, àlgebra... topònims com Guadalquivir, Alcanó, Alcarràs, Alfarràs, Albagés...
Voleu guaitar i veure què bé que ens ho hem passat a l'audició???

Realment ens hem sentit com a casa i en Mohamad, estem segurs que si hagués pogut ens hagués ofert un te a la menta. La beguda que ofereixen i beuen ells. U te calent per fer passar la set. Sembla estrany no????
Si voleu conèixer més coses sobre el Magrib cliqueu AQUÍ.
I i voleu escoltar alguns dels ritmes i melodies que hem escoltat ESCOLTEU!!!

2 comentaris: