dimarts, 20 de març de 2012

VALORACIÓ DE LA VISITA DE L’ARCADI OLIVERES


Cal dir que no va fer  una conferència, va respondre les preguntes que nosaltres havíem preparat. Al llarg d’aquest trimestre hem treballat el projecte Cap a un món millor, i hem vist  com està aquest món, la veritat que molt malament i no només per la crisi.
La veritat és que ens va sorprendre força, per ser com és. Una persona gran que sap moltes però que moltes coses i una persona molt interessant:
·        Ens va explicar, sense demanar-li, la seva vida.
·        Explica coses que passen a la vida real amb un llenguatge molt assequible, i si hi havia alguna paraula que no enteníem ens l’explicava. Simplement espectacular.
Ho sabíem però el món està molt malament, si tota la gent del planeta consumis com nosaltres necessitaríem quatre planetes.
El problema més gran és la fam, la gent que mort cada dia per manca d’aliments i d’aigua. Els governs no tenen diners per acabar amb la fam però si que han donat uns 5 bilions de dòlars als bancs. Els polítics són molt egoistes ¡  Sembla que no sigui veritat, és una veritable tonteria.
Els rics cada dia més rics i cada dia hi ha més pobres; gent sense sostre quan hi ha molts pisos buits.
Va respondre totes les preguntes. Ara sabem que vol dir “especular” i què és la borsa.
Però el que més ens va sorprendre va ser:
·        La seva amabilitat, el respecte pels altres. Ens va tractar com a persones normals, no com nens o nenes.
·        Pensem que ell va sortir content.
Nosaltres també vam sortir contents i ens va impressionar. Mai havíem estat tan a prop d’una persona tan gran. Si hi hagués molta gent com l’Arcadi tindríem un món millor.
Com algú de la classe va dir: Simplement Espectacular.  Gràcies.

1 comentari:

  1. Us agafo aquest text i el poso també al blog de la biblioteca.
    Moltes gràcies.
    Montse

    ResponSuprimeix