diumenge, 8 de novembre del 2015

SORTIDA A CARDONA

El passat dimecres dia 14 d'0ctubre, els nens i nenes de Cicle Superior vam anar d'excursió a Cardona per visitar les mines de sal i el castell. 

Quan vam arribar vam esmorzar i després vam pujar a un trenet enganxat a un cotxe que ens va portar fins a la mina, i ens van dir que durant anys va ser una de les mines de sal potàssica més importants del món.


Abans d'entrar a la muntanya de sal, ens vam posar un casc de miner de color blanc, i un cop dins... era espectacular! Vam poder recòrrer 500 metres de galeries.

La majoria pensàvem que només existia una mena de sal però ens van explicar que hi havia 3 tipus de sal: la silvina (sal potàssica), la carnal·lita (que servia per fer explosius  i és picant), i la sal comuna, anomenada halita. Ens van deixar provar la sal picant però tenia un gust molt raro i no ens va agradar gaire.

També vam poder veure un vídeo sobre el funcionament de les mines. Com funcionava antigament tot.

Després vam anar a veure la botiga de records i també la sala de màquines on ens van explicar el funcionament dels ascensors per pujar i baixar a la mina antigament.

A la tarda, després de dinar, vam anar a fer la visita al castell, que està situat damunt d'un turó, així, antigament es podien protegir i vigilar el castell, defensant la vall salina.

És un castell d'estil gòtic i romànic. Primer vam visitar la plaça d'armes, i després ens van ensenyar la Torre de la Minyona, que antigament media 25m però ara només 12m. També vam poder entrar dins de la pressó, que no tenia finestres i era molt fosca, i on ens van explicar una llegenda amb un final trist.

Tot seguit vam visitar el claustre i l'església, on vam fer un joc de rol, per conèixer més detalls del castell. L'església medeix 18m d'alçada i és d'estil romànic. Té forma de creu i apunta cap a l'est, per on surt el sol.

Ens va agradar molt la sortida i ho vam passar molt bé  ja que vam poder entrar dins d'unes mines de sal molt importants, i visitar un castell molt antic.



Laura C, Gerard I, Àlex G, Júlia P, Alba P, Mariona







4 comentaris:

  1. Reportatge molt bonic !!!

    Mariola, mare Marc Chavarri

    ResponElimina
  2. El video de cardona me a agradat molt a set molt divertit i jo pensor que va ser una vona sortida per a mi de moment aquesta a set la millor excursio que em feta lo millor fem una que m'agrade mes el video es interesant i aixi si vols enrecordarte de aquesta excursio podrem veure el video i axi en enrecordarem de la excursio jo mu vai passar super béééééé!!! adeu soc la Lucia de 5é

    ResponElimina
  3. Molt bona explicació ,les fotos estan molt be.
    La sortida a cardona em va agradar molt i va ser molt interesant.

    ResponElimina