divendres, 3 de juny de 2016

La Mitjana

El dimarts 31 de maig els nens i les nenes de sis`r hem fet una sortida a la Mitjana.
Pel matí vam aprendre algunes coses sobre els animals i arbres que viuen a la Mitjana. Hem estudiat què és un ecosistema, vam deduir que és el lloc on viuen diferents éssers vius, on conviuen i es relacionen en un ambient determinat de temperatura, humitat,..
La Mitjana s'ha format a partir dels sediments que arrossega el riu Segre al llarg del seu recorregut, al llarg dels anys s'han anat acumulant i han format aquesta mena d'illa amb el bosc de ribera tan característic. 
Hem observat les adaptacions de diferents éssers vius per viure en aquest espai.
Hem recollit informació del conill, el bernat pescaire, el milà, l'ànec coll verd, l'àlber, el canyís, l'heura, l'esbarzer i el tamariu.
Hem fet una activitat de pesca d'animals molt petits, maccroinvertebrats, en tres espais diferents al mig del riu (pescant des de dalt del pont), a la vora del riu i a l'aigua entollada d'una bassa.
Aquests animals els hem pogut observar a través de lupes binoculars a la tarda en una aula que hi ha a la Mitjana. La M José i el Pepe ens han ajudat a esbrinar quins macroinvertebrats eren a partir d'unes claus dicotòmiques. Ha estat un taller molt interessantDesprés hem pogut obrir uns peixos per observar els seus òrgans interns. Ens van explicar els noms de totes les parts externes i després, amb guants a les mans, tisores i pinces vam poder observar per grups com podíem passar un pal per la boca i fer-lo sortir per l'opercle, com si freguem el peix des del cap a la cua la nostra ma llisca fàcilment, en canvia en direcció contrària, troba l'obstacle de les escates i es troba raspós, vam poder extreure el cor, els pulmons, els intestins i també l'espina i la bufeta natatòria. Va ser una sortida molt interessant

Cap comentari:

Publica un comentari