dissabte, 18 de desembre del 2010
COMPETICIÓ DE BÀSQUET
divendres, 17 de desembre del 2010
AWA
Com ha anat el viatge?
Nosaltres seguim treballant com sempre!!!
L'Anna Camí ens ha fet una promesa, que després de les vacances de Nadal, ens llegirà en veu alta a tota la classe.
Et trobem a faltar molt a la classe, al pati, a l'hora de jugar a futbol,... sempre ens marquen gols perquè tu no estàs de defensa. Estem comptant els dies que falten per les vacances.
Hem fet una assemblea i hem parlat què podem fer per millorar les notes al segon trimestre.
S'ha fet molt llarg el viatge?
El Dauda ha aguantat bé el viatge?
Esperem que t'ho passis molt bé.
Molts petons i abraçades de part de tota la classe.
ANNA G, MARTÍ, ÀLEX, ANNA C i ERIKA
Hola AWA, què tal? Esperem que et vagi genial! Som l'Andrea, la Raquel, l'Alba i la Júlia. Esperem que puguis llegir tots els missatges del blog. Què fa molta calor pel Senegal? Aquí fa molt de fred, cada matí gela. Segur que les vistes són molt boniques. Esperem que ens enviïs algun comentari.
Hem vist el Senegal per la bola del món, quan vinguis ens hauràs d'explicar moltes coses.
dimecres, 15 de desembre del 2010
AWA
dimarts, 14 de desembre del 2010
VIATGE AL SENEGAL
BON DIA AWA
La nostra amiga i companya ha anat
a visitar la seva família després
d'anys sense veure'ls
Quin munt de quilometres que hi ha
dilluns, 29 de novembre del 2010
PRIMERA TROBADA DE BÀDMINTON
divendres, 26 de novembre del 2010
MÉS CÒMICS
divendres, 19 de novembre del 2010
PRIMERES REVISTES
dijous, 18 de novembre del 2010
APUNTS DE NUTRICIÓ
divendres, 12 de novembre del 2010
Us agraden els còmics?
Gèlida i els vestits, El gos i el veterinari, La Maia i la xocolata gratis,
Afegim els fets a mà
diumenge, 7 de novembre del 2010
CALENDARI DE BÀSQUET
Joan Ramon
divendres, 15 d’octubre del 2010
APRENEM COSES DE LA PREHISTÒRIA
Camp d'aprenentatge.
Per a saber més coses d'aquesta època aneu a la Webquest La Prehistòria
Si hi voleu viatjar i fer alguns jocs
Els jocs de la prehistòria.


dimecres, 6 d’octubre del 2010
LA CIUTAT DE PEDRA
Tot va començar ara fa dos anys, quan fèiem tercer . Un dia que no teníem pilota per jugar i vam anar al sorral. Era molt divertit, teníem moltes pedres i n’hi havia de grans.
A l’any següent van venir a jugar les nenes i fan construir una ciutat més gran, hi havia moltes coses, semblava un poble. Un dia tot parlant de la Guerra Civil, la vam destruir i un parell de mesos després la vam tornar a fer perquè l’enyoràvem.
Al llarg d’aquests anys han passat moltes dificultats i hi ha hagut actuacions terribles com: La inundació, les destruccions d’altres alumnes, la crisi mundial i l’atac del llimac.
Aquest any ja som a cinquè, no tenim tantes pedres com abans, hi ha CRISI. És un nou any i ja la tornem a tenir aquí “LA CIUTAT DE PEDRA”, amb les seves cases, el riu , la guarderia, el desert, una discoteca, una pizzeria, la botiga del Genís, i ...
Continuarem buscant pedres pel pati, donem vida als ninots i ja veurem com acaba
diumenge, 3 d’octubre del 2010
dilluns, 20 de setembre del 2010
Discurs de benvinguda a Cinquè
Els nens i nenes de sisè els vam fer un discurs de benvinguda als nens de 5è, i es aquest:
"Hola nens i nenes de 5è ús donem la benvinguda a aquest nou cicle. Com tots ja sabeu aquest curs no serà tan fàcil, anar a cinquè porta molta responsabilitat,
Però també serà divertit. Compartirem moltes coses, com ara: Tallers de llengua, sortides, colònies...
Ara ens agradaria donar-vos uns consells importants:
-No ficar-vos en problemes.
-Estar atents i atentes a les classes.
-Porteu-vos bé amb els més petits.
-Respecteu els professors,monitors i practicants.
-Respecteu les normes del col·legi i del menjador.
-Feu els deures cada dia."
dimarts, 22 de juny del 2010
Count Dracula
diumenge, 6 de juny del 2010
PROJECTE EUROPA
Europa i la Unió Europea
Geografia física i humana d'Europa i de la Unió Europea
Quadern virtual per a treballar europa
http://clic.xtec.cat/qv_viewer/quaderns/biblioteca/coneixes_europa_ca
Jocs per a treballar el relleu i els
dimecres, 5 de maig del 2010
La festa de Sant Jordi
El dijous 22 vam sortir a les 15:00 perquè tot aquest temps hem estat fent un llibre,com cada any, i a partir de les 18:00 podíem tornar al
col•legi a buscar el nostre llibre . Els de sisè van fer un concurs de disseny per a poder-ne triar un i ficar-lo a la samarreta i tenir un record de l’escola. Els diners de la samarreta serveixen per les colònies de CS. El dia següent el divendres venim amb el xandall del col•legi, quan arribem a les 9:00 preparem el gimnàs per donar els premis del concurs de dibuix, de prosa i poesia. Pels de parvulari, els rodolins. Vam anar a les classes i ens vam reunir per cicles per fer la xocolatada ,quan tots vam acabar vam anar al pati. Al pujar del pati vam fer un quart d’hora de lectura, com sempre i ens vam començar a preparar per les curses.
Després de córrer vam anar a dinar, per dinar hi havia canelons,entremès i de postre natilla de xocolata, per beure hi havia taronjada.

Després de dinar vam fer pati i les cucanyes :el Joan Ramon i el Gerard feien el túnel al gimnàs, el Ferran un circuit de bàsquet, la Montse feia un bol amb farina i havies de trobar el caramel per dintre el bol, la Gabriela pintava la cara, nosaltres 5è fèiem un circuit de parelles mentre un portava els ulls tapats, la Maria ficava un matalàs i havíem de tirar-nos de cul i petar globus, el Josep Maria i l’Ignasi feien un de tirar les bitlles. A parvulari en feien unes altres. Vam preparar el pòdium al gimnàs i van fer l’entrega de premis primer de les curses i després dels esports de cada classe. A la nostra, de Hoquei.
dijous, 29 d’abril del 2010
CANTATA: La cançó més bonica del món
L'obra que enguany hem preparat és "La cançó més bonica del món" amb l'arranjament de les cançons populars i tradicionals pel Sr Josep Prenafeta i amb lletra de Miquel Desclot. La cançó més bonica del món és un conte que narra la història d'un rossinyol el desig del qual és conèixer noves cançons i aquest desig l'empeny a emprendre un llarg camí a la recerca de la cançó més bonica del món, per tal de trobar la felicitat.
Enguany, els nens i nenes de CS hem interpretat aquesta cantata a La llotja de Lleida i acompanyats de la jove Orquestra del Conservatori i amb la col·laboració de l'aula de Teatre que són qui ha escenificat la cantata.
De moment unes quantes fotos que han immortalitzat el gran moment de l'estrena.
dijous, 25 de març del 2010
AUDICIÓ: L'orquestra simfònica
Ens van presentar els instruments un a un, vam poder veure on es col·locaven dins de l'orquestra i quins criteris de col·locació seguien: de davant a darrera (de timbres més fluixos a timbres més forts) i de dreta a esquerra (de més aguts a més greus).
El resultat és aquest:

Vam poder escoltar tres grans obres de tres moments ben diferents pel que fa a la música. De més antiguitat a menys vam escoltar:
- L'Obertura de la flauta màgica (W. A. Mozart)
- La simfonia inacabada (F. Shubert)
Ens van explicar que les simfonies tenen 4 moviments (parts): el 1r moviment és ràpid, el segon lent, el tercer és una dansa i el quart moviment torna a ser ràpid. El Robert (el director de la jove orquestra simfònica de l'Auditori) ens va explicar que Shubert va compondre una simfonia amb només 2 moviments (d'aquí ve el seu nom "inacabada"). Vam escoltar el moviment ràpid que a sota podreu escoltar i el qual es dividia en tres parts:
- EXPOSICIÓ (introducció, tema A i tema B)
- DESENVOLUPAMENT (els dos temes van sonant i compenetrant-se)
- REEXPOSICIÓ (introducció, tema A, tema B)
- CODA (frase que serveix per acabar)
- El Carrilló de L'Arlésienne (Bizet)
Us en recordeu de quin instrument intrús va aparèixer a l'orquestra???? Us donem una pista: era de vent fusta.
Si voleu veure les fotos de l'orquestra simfònica, dels diferents instruments que van anar apareixent, del concertino (el noi que donava el to per tal que l'orquestra afinés), del director i de tot el que vam veure, visualitzeu el següent passe de diapositives.
dijous, 11 de març del 2010
AUDICIÓ: Te a la menta, músiques del magrib.
Hem après moltíssimes coses, entre d'altres que la música del magrib i tota la seva cultura té certes semblances amb la nostra música i la cultura més al sud de la Península, abans anomenada Al-Andalus (en temps dels àrabs). Penseu que els àrabs van estar a la Península uns VIII segles i ens van deixar moltes coses: el número zero, paraules com xifra, àlgebra... topònims com Guadalquivir, Alcanó, Alcarràs, Alfarràs, Albagés...
Voleu guaitar i veure què bé que ens ho hem passat a l'audició???
Realment ens hem sentit com a casa i en Mohamad, estem segurs que si hagués pogut ens hagués ofert un te a la menta. La beguda que ofereixen i beuen ells. U te calent per fer passar la set. Sembla estrany no????
Si voleu conèixer més coses sobre el Magrib cliqueu AQUÍ.
I i voleu escoltar alguns dels ritmes i melodies que hem escoltat ESCOLTEU!!!
dimecres, 10 de març del 2010
divendres, 5 de març del 2010
BITLLES PALLARESES
Hem fet dos grups i el primer torn cada grup podia tirar d'on volia, el grup perdedor tria d'el lloc on s'ha de tirar el segon torn. Es pot intentar fer "ou" que consisteix en tirar solament la bitlla del mig i que surti del quadrat sense tocar-ne cap més.
L'objectiu és arribar a 48 punts, si et passes baixes a 40.
Adrià D, Fernando i Alex T.
VISITA A CASA GASSIA
Al costat de la sala hi ha les habitacions, la de matrimoni i la dels nens, on hi dormien més de tres persones en un sol llit. Gairebé totes les activitats del dia es feien a la cuina, perquè hi havia el foc a terra. La pica esta feta d'una llosa de pedra inclinada amb un forat que llença les aigües al carrer. Al costat del foc hi havia un forat que deixava que la calentor anès a l'habitació per si hi havia un malalt.
Vam veure una cadira amb un forat al mig per a que les persones gran o malaltes fessin les seves necessitats sense sortir de la cambra.
També hem visitat el rebost, el paller i la quadra.
Laura Daniel, Aixa i Ainhoa
dijous, 4 de març del 2010
LÍQUENS i MOLSES
Després hem fet una activitat molt divertida i interessant, hem mirat molses i líquens amb la lupa binocular i amb el microscopi. Hem vist les seves cèl·lules i de què estaven formades. Abans hem mirat pel microscopi cèl·lules de ceba i d’un tros de pell humana.
Dani, Enric, Alba, Marc Vila, Iris i Víctor
EL GERDAR DE SORPE
Tània, Andrea, Àlex Q, Laura S i Laura R
dimecres, 3 de març del 2010
ARC ROMÀNIC I PETJADES
Arc de mig punt. Hem hagut de posar les dovelles i la clau (peces de l'arc) a sobre de les columnes, hem fet un claustre i una figura de volta de canó.
Petjades. Teníem una plantilla amb tres dibuixos de la petjada del mateix animal, l’hem enganxada a sobre d’una cartolina, després les hem retallat i enganxat una damunt de l’altra, així tenia més volum. Semblava una petjada real i tot seguit hem posat la figura a sobre d’un tros de fang de color gris i llavors ha quedat la petjada marcada i el divendres ens l’emportarem cap a casa.
Adrià P., Xavier C., Judit, Sandra, Cristina i Xènia
ANEM A SON DEL PI
Gerard, Xavier P, Rosana, Clàudia, Júlia Font i Maria G
dimarts, 2 de març del 2010
VISITA A L'ESTANY DE SANT MAURICI
Hem vist la gran muntanya dels Encantats, el camí ens ha costat una mica, però no hem pujat als Encantats, ehhh!! Perquè és molt alta. Ens han explicat la vegetació i la fauna dels voltants de l'estany de Sant Maurici, que per cert està congelat. També la història d'aquesta vall glacial.
Marc V., Laia C., Alex G., Ylenia, Laura C.
L'ORIENTACIÓ A LA MUNTANYA
Joana, Anna S., Joel, Dídac, Arnau i Núria
LES SALINES DE GERRI

Una senyora que es diu Dolors ens va ensenyar les salines de Gerri. Ens va portar a un magatzem on hi havia una cambra amb sal per les parets. A l'acabar ens va portar a un altre edifici on hi havia les eines per treballar la sal, per últim vam baixar al pou de l'aigua salada on hi havia sal al sostre.
Marçal, Anna A., Adrià V.,Alejandra,Marc G. i Dana
COMEÇA UN NOU DIA
divendres, 26 de febrer del 2010
EN PODREM VEURE?
![]() |
De Varis |
dijous, 25 de febrer del 2010
LA SEU VELLA

El dia 16 de Febrer els nens i nenes de sisè, vam anar a visitar la Seu Vella. Vam sortir de l’escola a les 9:15 del matí, i vam agafar el autobús groc, L-8 Gualda-Balàfia . I vam parar a la Plaça de Sant Joan. I vam pujar caminant fins a la Seu Vella. A les 10:00 en punt, una senyora, la Núria, ens va fer de guia i ens va portar fins a l’ala esquerra de la creu llatina de l’església.
Ens va ensenyar dues maquetes per invidents i ens anava explicant la història de la Seu Vella i les seves parts.
La nostra Seu Vella és molt tan especial :
Perquè...cada ciutat només té una catedral, però Lleida en té dues la Seu Vella (catedral antiga ) i la Seu Nova (catedral nova ), té un claustre descobert i és un dels més grans d’Europa, la Seu Vella té muralles, la ciutat de Lleida està a baix del turó i no està al voltant de la catedral, els vidres no estan pintats ni tampoc té pintures, al llarg de molts anys va servir de caserna militar. I ara l’estan restaurant.
Vam fer dos jocs molt interessants; un havíem de trobar una sèrie de fotos de la Seu i en un altre vam haver de caminar mirant un mirall que portàvem per sobre del nas.
Ah! Vam pujar a dalt del campanar, vam veure Lleida , vam baixar les 228 escales i després cap a l’Escola
dimarts, 23 de febrer del 2010
ELS ACTORS I LES ACTRIUS DEL CICLE
![]() |
Fotos de Grup |