dilluns, 4 d’abril del 2016

Sortida a visitar edificis modernistes

Hem visitat diferents edificis modernistes  de Lleida.
Varem començar amb les cases Balasch de la Rambla Aragó. Són tres cases molt similars, les portes d'entrada, tant la del carrer com la del vestíbul són gairebé idèntiques, a cada edifici però estan pintades de colors diferents.  Tenen unes tribunes i balcons amb forjats i decoracions a la façana.
Despres vam anar a l'Escorxador, aquest edifici ha variat totalment el seu ús, actualment és un teatre municipal. Té sanefes de ceràmica vidriada a la façana i també moltes decoracions ceràmiques tant a les columnes com a la part alt de l'edifici sota la teulada. Aquest edifici està molt reformat
A Blondel vam visitar tres cases: la Baró, també anomenada la Vinícola, la casa Morera o la Lira, la casa Xammar i l'antic Cinema Vinyes, on actualment hi ha el Caixaforum.
En totes destaquen els estucats de les parets, les decoracions basades en motius florals, inicials, forjats als balcons i baranes interiors, tribunes a les façanes,...
Al carrer Major vam visitar la casa més decorada la Magí Llorenç i a la Plaça Sant Francesc la casa Melcior, gairebé al seu costat l'edifici Pal.las que havia de ser un hotel.
Vam seguir cap als Camps Elisis on vam poder observar l'Aquarium, un edifici amb teulada esglaonada com lEscorxador o el Mercat del Pla.
Finalment a la plaça la Sal vam visitar la casa Bergós.





2 comentaris:

  1. Hola sòc l'Albert de sisè, la sortida va ser molt divertida, vam voltar per tota lleida visitant i mirant tots els edificis modernistes.
    El que mes em va agradar va ser l'aquarium.
    Fins un altra ;)


    ALBERT GRAS

    ResponElimina
  2. Hola! Soc el Pau.H de 6é,la sortida emb va agardar molt vam anar a La casa Morera o Lira, L'Escorxador, Laquarium i moltes mes.
    En total va ser molt divertit:)

    ResponElimina