dilluns, 16 de maig del 2016

SORTIDA A BARCELONA. MODERNISME

Els nens i nenes del cicle superior el dia 10 de maig vam anar a Barcelona i a Santa Coloma de Cervelló.
Primer vam parar a esmorzar al Bruc direcció a Barcelona. Després d'un llarg viatge l'autocar ens va deixar al passeig de Gràcia.
Vam fer un passeig i vam veure l'exterior de la casa Batlló, la casa Amatller i la casa Lleó i Morera.
La casa Batlló és molt original, dissenyada per Antoni Gaudí, sembla un drac, amb escates per la teulada i la façana, unes columnes i obertures que sembla l'interior del drac. És una façana preciosa amb molt color.


La casa Amatller la va reformar Josep Puig i Cadafalch, era d'un industrial xocolater. Té una teulada que ens recorda l'Escorxador o l'Aquarium de Lleida. També té una façana molt decorada.







La casa Lleó i Morera és obra de Lluís Doménech i Montaner. En lloc de teulada té uns acabaments a la part superior de la façana que recorden arbres, tota la façana està molt decorada i les tribunes tenen forma arrodonida.






Després van poder visitar la casa MIlà més coneguda per la Pedrera. És d'Antoni Gaudi, la va dispensar per al matrimonio MIlà i Segimon, industrials textils. És un edifici que no deixa indiferent, la forma recorda un pastís de nata, les onades ,...
Vam poder entrar a dins i visitar els patis, un habitante molt gran amb mobles de l'època, les golfes i la teulada. Les seves xemeneies tenen formes molt curioses i les baranes de les finestres i balcons també.





Després van anar a Santa Coloma de Cervelló. Hi ha una colònia industrial, la colònia Güell. La va fer construir un industrial tèxtil per traslladar la seva fàbrica fora de Barcelona. Va construir una ciutat amb el seu teatre, la cooperativa, els cellers, les escoles, les cases per las treballadors i també una església. El senior Güell va encargar a Antoni Gaudí toda la construcción pero li va dir que no perquè estaba oculta amb la Sagrada Família, però li va dir que li construiria una església que seria admirada per tothom. Axil ho va fer però l'església està inacabada, nomas va construir la cripta per problemes económica.
Gaudí experimentava elements a la cripta de la colònia Güell abans de posar-los a la Sagrada Família.
Esperem que us agradi.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada