dilluns, 29 de maig del 2017

SORTIDA A LA MITJANA - 6è


AIGUA I VIDA - ADAPTACIÓ DELS ÉSSERS VIUS A LAIGUA

Avui, els alumnes de 6è hem anat a la Mitjana. La sortida ha constat de dues parts: una part de treball de camp (al matí), i una altra de tallers al Centre d'Interpretació de la Mitjana (a la tarda).

A la primera part de la sortida hem pogut observar i descriure els diferents elements del bosc de ribera (tipus d’ambient, aus aquàtiques, espècies vegetals) i de les adaptacions al medi que presenten les espècies estudiades: adaptacions morfològiques i el procés de selecció natural. També hem fet un mostreig al riu Segre per capturar macroinvertebrats aquàtics.

Els tallers realitzats a la tarda han permés l’observació i l'interpretació de les adaptacions que presenten els peixos i els macroinvertebrats aquàtics al medi, mitjançant la dissecció d’un peix i l’observació dels macroinvertebrats amb la lupa binocular.

Si no tenim en compte la gran quantitat de mosquits que ens hem anat trobant al llarg de la sortida, ha sigut un dia interessant on hem descobert curiositats del fantàstic ecosistema que tenim a la cuitat de Lleida.

Us deixem un enllaç a les fotografies i un video. Esperem que us agradi.



Nens i nenes de 6è.



(Cliqueu sobre la imatge per veure més fotos)



5 comentaris:

  1. Una sortida increïble (llàstima dels mosquits i que al vídeo surto amb cara de fàstic al taller del peix). A estat molt divertida!!!

    ResponElimina
  2. Ha sigut una sortida inoblidable, increïble, especial i a més a mes súper divertida. El video es molt xulo. Una de les millors sortides d'aquest curs.

    Júlia Remacha

    ResponElimina
  3. Molt xula la sortida, que bonic el video

    PAU A

    ResponElimina
  4. Una sortida molt divertida. (Llastima dels mosquits)

    PAU M

    ResponElimina
  5. va ser molt xula la sortida el que més em va agradar va ser el taller del peix!!!!! (llastima els mosquits el viedo xulisim)
    Emma Cruz.

    ResponElimina