divendres, 14 d’octubre del 2016

APPOLAINE!!

APPOLAINE!!
El dimarts 4 d'octubre, va vindre l' Appolaine  immigrant a explicar-nos perquè va marxar del seu país, Camerun (Africa). Va marxar del país perquè ell volia estudiar, i els seus pares li van dir que no, perquè tenia sis germans, els seus germans també havien d'estudiar, i els pares no tenien diners per pagar els seus estudis. Llavors, ell va decidir marxar cap a França (Paris). El seu tiet també   vivia a Toulusse (França).
A l'arribar a França va trucar al seu tiet, aquest es va enfadar molt. li va dir: per què has marxat de Camerun?. Van quedar per a que es veguessin, ell tenia moltes ganes de dolar-li una abraçada al seu tiet. És van veure, i el seu tiet no li va donar cap abraçada de lo enfadat que estava. Ell va començar a buscar treball i no va trobar res que li agrades. Va trucar a un amic que tenia a Madrid, va esperar 3 mesos i el va portar cap a Barcelona. Allí va començar a buscar treball. Allí si que va trobar treball però ell no es setiar a gust, així que va marxar cap a Lleida. A Lleida va trobar treball amb una fruiteria. També està amb una associació que es diu Pagesos Solidaris.






Ens van explicar unes activitats  típiques  del seu país les quals després vam fer.

LES PEDRES:

Aquest joc consisteixen agafar una pedra a la ma, tirar-la i agafar l'altra pedra sense que la que has tirat caigui al terra.

LES LLAUNES:

Aquest joc consisteix en posar llaunes separades, un agafar la pilota la tira sense que voti cap a dalt, i a de intentar tirar les llaunes. El grup que tingui més llaunes plantades guanya.


L'AMPOLLA:

Aquest joc consisteix en que un te 30 segons per amagar l'ampolla. Quan  s'acaba el temps els altres han d'anar  a buscar l'ampolla, qui la trobi guanya i la para.

7 comentaris:

  1. Em sembla molt bé que l'Appolaine ens hagi visitat i que ens hagi ensenyat tantes cosses que nosaltres no sabiem,
    sobretot l'esforç que ha fet per vindre aqui.
    M'ho vaig passar molt bé jugant als jocs, tots teniem avantatge perquè tots jugavem amb les mateixes condicions, eren jocs nous per nosaltres.

    Pau Peiretó

    ResponElimina
  2. Amb l'Appolaine m'ho vaig passar molt be vaig aprendre moltes coses del Camerun i els seus jocs típics de Camerun.

    Gerard Seró

    ResponElimina
  3. Hola!Som l'Abril i la Carla de 5è i 6è i ens va agradar molt la conferència de l'Appoline, va ser molt divertida i molt interessant, i durant els jocs ens ho vam passar molt bé.


    Abril i Carla

    ResponElimina
  4. Hola som el Izan de 5è i la Julia R de 6è i volem dir que tambe ens va agradar molt quan va vindre l'Appolaine i ens ho vam passar molt be amb els seus tres jocs. Ens va agradar molt el joc de la llauna.


    IZAN I JULIA R

    ResponElimina
  5. Hola som el Izan de 5è i la Julia R de 6è i volem dir que tambe ens va agradar molt quan va vindre l'Appolaine i ens ho vam passar molt be amb els seus tres jocs. Ens va agradar molt el joc de la llauna.


    IZAN I JULIA R

    ResponElimina
  6. soc el izan que ven divuxiat magrade molt els divuixos espero que la resta pensi lomateix

    ResponElimina
  7. soc el izan i magradent molt aquestos divuixos espero que la resta pensi lo mateix

    ResponElimina